Često postavljana pitanja

Imate li pitanja u vezi sa proizvodom Advantix®? Ovde ćete dobiti odgovore.

Advantix® je spot-on tretman za spoljašnju upotrebu koji štiti pse od krpelja, buva, komaraca, papadača, muva i pavaši. Preparatom Advantix® možete tretirati svog psa svake 4 nedelje.

Advantix® Vašem psu daje zaštitu u pogledu odbijanja i uništavanja: zaustavlja krpelje, komarce, papadače i muve pre nego što ujedu ili se zakače za Vašeg psa. Ovaj preparat brzo ubija buve, krpelje i pavaši kada oni dođu u dodir sa kožom Vašeg psa ili dlakom tako da se smanjuje mogućnost ujeda parazita. Sprečavanje ujeda je važno jer paraziti mogu da nose bolesti koje su potencijalno opasne za Vašeg psa. Advantix® smanjuje rizik od prenošenja bolesti.

advantix-dosage

  • Razmaknite dlaku Vašeg psa tako da koža postane vidljiva.
  • Nanesite preparat ravnomernim stiskanjem tube na četiri mesta duž kože leđa Vašeg psa, od ramena do osnove repa.
Da, Advantix® može da se koristi kod štenadi od 7 nedelja života (i preko 1,5 kg telesne mase).

Advantix® je dostupan u četiri doze za različite veličine pasa.

Težina psa pakovanje volumen tube
1,5 kg - 4 kg Advantix® za pse do 4 kg 0,4 ml
4 kg - 10 kg Advantix® za pse od 4 kg do 10 kg 1,0 ml
10 kg - 25 kg Advantix® za pse od 10 kg do 25 kg 2,5 ml
25kg - 40 kg Advantix® za pse od 25kg do 40 kg 4,0 ml

  • Za pse preko 40 kg, molimo Vas da koristite odgovarajuću kombinaciju tuba.
  • Za kompletne informacije, uključujući i uputstva za nanošenje, detaljno proučiti upustvo za lek.
Advantix® funkcioniše i kada je koža psa mokra. U svakom slučaju, najbolje je izbegavati da koža psa bude predugo mokra. Ako je pas često u kontaktu sa vodom, Advantix® možda neće funkcionisati sa istom efikasnošću. U tom slučaju ćete možda morati da ga nanosite češće. Međutim, nemojte nanositi više od jedne aplikacije nedeljno.
Ne. Advantix® je izuzetno opasan i eventualno poguban za mačke, zbog nemogućnosti da metabolizuju aktivni sastojak permetrin. Da biste izbegli slučajno izlaganje mačke ovom preparatu, držite pse koji su tretirani dalje od mačaka, dok se mesto primene potpuno ne osuši. Veoma je važno obezbediti da mačke ne budu u kontaktu sa mestom aplikacije na psu koji je tretiran ovim lekom. Ako se to dogodi, odmah se obratite veterinaru.

Da. Kada je mesto primene suvo, mačke mogu slobodno da interaguju sa psima tretiranim proizvodom Advantix®. Preporučuje se da se psi u domaćinstvima sa više različitih kućnih ljubimaca tretiraju uveče, i da se odvajaju od mačaka tokom noći. Veoma je važno obezbediti da mačke ne budu u kontaktu sa mestom aplikacije na psu koji je tretiran ovim lekom. Normalna interakcija se može nastaviti kada je mesto primene suvo.

Ujedi od krpelja, buva, komaraca, papadača i drugih parazita mogu biti iritantni i bolni za Vašeg psa. Oni takođe mogu širiti neke opasne bolesti (poznate kao vektorski prenosive bolesti pasa – engleski CVBD /CanineVectorBorneDisease), koje imaju ozbiljne zdravstvene implikacije za Vašeg psa, a neke od njih se mogu preneti i na ljude.
Bolesti koje paraziti mogu preneti na pse uključuju boreliozu/Lajmsku bolest (prenose krpelji), lajšmanioza (prenose papadači), erlihioza (prenose krpelji), pseća bartoneloza (prenose buve), i dirofilarioza (prenose komarci).
CVBD se prenose s jedne životinje na drugu, putem nosioca ili „vektora“ - u ovom slučaju parazita. CVBD koje pogađaju pse prenose krpelji, buve, komarci, papadači i drugi paraziti koji se hrane krvlju psa koga ujedu. Neke CVBD mogu biti veoma opasne za Vašeg psa.
Svojstvo proizvoda Advantix® da odbija i ubija parazite smanjuje rizik od prenošenja bolesti. Zaustavlja krpelje, komarce, papadače i muve pre nego što ujedu ili se zakače za Vašeg psa. Ovaj preparat brzo ubija buve, krpelje i pavaši kada oni dođu u dodir sa kožom Vašeg psa ili dlakom tako da se smanjuje mogućnost ujeda parazita.
Advantix® Vašem psu daje zaštitu u pogledu odbijanja i uništavanja: zaustavlja krpelje, komarce, papadače i muve pre nego što ujedu ili se zakače za Vašeg psa. Ovaj preparat brzo ubija buve, krpelje i pavaši kada oni dođu u dodir sa kožom Vašeg psa ili dlakom tako da se smanjuje mogućnost ujeda parazita. A kada paraziti ne ujedaju i ne kače se, oni ne mogu da prenose bolesti koje nose.